Sannin uskomaton elämäntapamuutos!

Inspiroidu Sannin, 31-vuotiaan perheen äidin uskomattomasta muutostarinasta. Lue tästä miten muutos tapahtui ja ota Sannin vinkit käyttöön.

Sanni ennen elämäntapamuutosta ja elämäntapamuutoksen jälkeen.


Sanni Hautakoski on 31-vuotias oululainen perheen äiti ja hän työskentelee Personal Training-vastaavana liikuntakeskuksessa. Sannin perheeseen kuuluvat mies ja kolme lasta. Sanni oli pienten lasten äiti, työskenteli tavaratalossa ja rakensi omakotitaloa, kun hän havahtui tilanteeseen, jossa hän oli jatkuvasti väsynyt. Hän oli myös merkittävästi ylipainoinen ja ymmärsi, että jotain oli tehtävä. Lue tästä Sannin tarina ja Sannin vinkit parempaan jaksamiseen arjessa.

Mistä kaikki alkoi? Räps, räps ja räps. "Hymyä", kuului äitini ääni joka otti valokuvaa minusta. Tuolloin en tiennyt, että juuri se valokuva tulee mullistamaan elämäni. Muistan, kun mietin että en jaksa nyt oikein hymyillä kameralle, ja että tulikohan sitä hymyä nyt kuvaan ollenkaan. Näin valokuvan jälkeenpäin ja olin lentää selälleni. En oikeasti tunnistanut itseäni. Väsymys, pitkäaikainen herkuttelu ja aina toiset ihmiset etusijalla laittaneena huokui kuvasta ja kasvoistani jopa epätoivo. Olin pitkään laiminlyönyt itseäni ja huolehtinut aina muista.

Päätös.

Päätös syntyi kuvan nähtyäni. Tuolloin minulla oli jo lapsia. Ja tämä vain tuki päätöstäni, koska halusin olla energinen äiti lapsilleni. Halusin voida hyvin, halusin jaksaa pyörittää arkea hyvillä mielin, olla kevyempi ja mahtua pienimpiin vaateisiin. Halusin olla parempi versio itsestäni. Kävin vaa´alla ja lukema näytti 98kg. Aikamoinen paino 169cm pituiselle naiselle.

Mitä lähdin muuttamaan?

Lopetin itseni palkitsemisen ruualla. Aiemmin kun sain lapset päiväunille olin ansainnut pitkän rivin keksejä tai pakateesta sulatetun piirakan. Pitkän työpäivän jälkeen olin ansainnut useamman pizzasiivun ja pussillisen karkkia. Huonosti nukutun yön jälkeen olin takuulla ansainnut muffinssin jos toisenkin. Tämä saisi loppua ja tein ryhtiliikkeen heti. Ei arkena herkuttelua, ei ruualla palkitsemista. Lupasin itselleni, että aina kun on hyvä viikko takana, ostan itselleni muumimukin. Mieheni oli suuressa tukijan roolissa ja mieheni ansioista muumimukeja onkin nyt keittiönkaapissa melkoinen rivi.

Miksi liikkua, kun väsyttää jo valmiiksi?

Aiemmin väsymys oli kova, eikä mielessä käynytkään lenkille lähteminen. Kun ruokavalio puhdistui ja turha höttö jäi pois, olo alkoi muuttua. Lähdin ihan aluksi tutustumaan ryhmäliikuntatarjontaan. Valikoima oli kattava, mitä ihmeellisimpiä tunteja ja osa pelottavankin kuuloisia. Päässä jyskytti hiukan jännitys, mutta nujersin sen ja päätin että minähän en itse kapuloita rattaisiin laita, vaan muutos on lähdettävä minusta.

Kokeilin kaikkia tunteja, mitä oli tarjolla. Sieltä valikoin omat lempparitunnit aika nopsasti. Ohjaaja kannusti, antoi vaihtoehtoja liikkeisiin ja huokui hyvääoloa ja energiaa.
Jumppien ja puhtaamman ruokavalion myötä muutokset olossa ja peilikuvassa alkoi muuttumaan. Sekös, jos jokin kasvatti motivaatiota. Pian nauroin ja jumppasin enemmän. Nälkä kasvaa syödessä- sanonta sopii todellakin tähän yhteyteen.

Iloitsin onnistumisista.

Liikunnan ilon ja puhtaamman ruokavalion löytämisen myötä itsetuntoni kasvoi. Minähän pystyn ihan mihin vain! Lähdin testaamaan treenaamista myös kuntosalin puolelle ja aluksi itsekseni harjoteltuani sille polulle jäin. Nyt melkein 40 kiloa kevyempänä voin todeta, että todellakin kannatti.

Tästä kaikesta sisuuntuneena syntyi vahva auttamisen halu muita ylipainon tai treenaamattomuuden kanssa kamppailevia kohtaan. Olin varma, että pystyn auttamaan muita ja olin sataprosenttisen varma että haluan auttaa muita. Oma elämäni oli muuttunut niin hurjasti parempaan suuntaan, että halusin tämän olon ja tunteen muillekkin. Halusin lähteä jakamaan "liikunnan ilosanomaa".

Päätin irtisanoutua vakituisesta työsuhteesta, jossa olin työskennellyt 8 vuotta ja kouluttauduin Personal Traineriksi ja liikunnanohjaajaksi. Kävin myös muita pienempimuotoisia koulutuksia mm. spinning-, kahvakuula- ja kuntonyrkkeilyohjaajan koulutukset. Näin löysin oman alani ja elämäntapani.

Onnistuin, ja niin onnistut sinäkin!

  • tee päätös
  • muuta itsesi palkitsemistapaa
  • aloita helposta, kokeile rohkeasti
  • iloitse onnistumisista
  • muista pitkäjänteisyys

Liikuntakeskus FUNin jäsenenä liikut samalla hinnalla kaikissa Suomen FUN liikuntakeskuksissa, ilman sitoutumista! Jäsenyytesi on voimassa heti ja pääset treenille välittömästi ilman odottelua, lataamalla oman FUN appin/sovelluksen.

Som medlem i FUN Motionscenter du kan träna i alla Finlands motionscenter! Medlemskapet är i kraft genast och du slipper att träna genast utan att vänta genom att ladda in FUN mobilappen.

Lue lisää


Liikuntakeskusketju FUN on kotimainen yritys, jossa korostuu elämyksellisyys, digitaalisuus ja tietenkin hauskuus.

Lue lisää