Tiia Mensonen

Lue lisää FUN Personal Trainer ja Fysioterapeutti Tiia Mensosesta ja varaa veloitukseton konsultaatio.


Koulutus:
Liikuntaneuvoja (Pajulahti)
Fysioterapeutti (OAMK)


Kohderyhmät:
Tuki- ja liikuntaelin vaivat
Elämäntapamuutos
Voimaharjoittelu
Lajia tukeva harjoittelu

28-vuotiaalle Savosta kotoisin olevalle liikuntaneuvojalle, fysioterapeutti ja personal trainer Tiia Mensoselle liikunta ja terveellinen elämäntapa on osa identiteettiä. Tammikuussa fysioterapeutiksi valmistuva Tiia on kiinnostunut erityisesti kehon kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, miten järkevällä ja tehokkaalla harjoittelulla voi saada aikaan isojakin terveyttä ja hyvinvointia edistäviä tuloksia.


”Mielestäni on todella mielenkiintoista, kuinka mukautumiskykyinen ihmiskeho on ja mitä kaikkea harjoittelun avulla voi oppia tekemään. Tavoitteiden saavuttaminen ja esimerkiksi asiakkaan kuntoutumisen edistyminen saa minulle väkisinkin hymyn huulille!”


Pikkutyttönä jalkapallon harrastamisen aloittanut Tiia pitää ryhmässä liikkumisesta ja yhdessä tekemisestä. Yksilönä hän rakastaa haastaa itseään ja nauttii saadessaan kokeilla rajojaan. Jalkapallon, crossfitin ja muun monipuolisen liikunnan vastapainoksi Tiia lataa akkujaan muun muassa lukemalla ja viettämällä aikaa ystäviensä kanssa, esimerkiksi pakopeleissä. Myös ”änärin” pelaaminen poikaystävän kanssa tuo tarvittavaa tasapainoa liikunnan ohelle.
”Tykkään myös erityisesti saunomisesta, se rentouttaa kivasti raskaan päivän jälkeen”, hän hymähtää.


Tiia kokee toiminnallisen harjoittelun ja treenaamisen olevan vahvinta osaamistaan ja hän yhdistääkin luontevasti fysioterapian treenaamiseen:
”Asiakkailta toivon, että voimme saada aikaan kestävän yhteistyösuhteen. Pyrin siihen, että valmennus on asiakaslähtöistä ja tavoitteellista. Aiemmista liikuntaryhmien ohjaamisista ja fysioterapeutin töistä koulun ohella on ollut hyötyä juuri asiakkaiden henkilökohtaisten tarpeiden huomioimisessa. Ei kaikilta voi vaatia samanlaisia suorituksia, vaan valmentamisen tulee olla yksilöllistä.”


”Pyrin valmennuksessa turvalliseen ja lämpimään vuorovaikutukseen. Molemmin puoleisen luottamuksen luominen on mielestäni tärkeää. Aina ei vain yksinkertaisesti jaksa ja on tärkeää, että asiakas pystyy olemaan rehellinen omista tuntemuksistaan ja uskaltaa kertoa niistä minulle.”


Tiia näkeekin ihmisen kokonaisuutena, ei pelkästään valmennettavana. ”Jokaisella on omat tavoitteet ja niitä kohti edetään. Asiakkaan ehdoilla tässä mennään”, hän summaa.
Tiian valmennusfilosofiaan kuuluu, että liikkumisen tulisi olla tavoitteellisuuden ja hikipisaroiden vuodatuksen lisäksi mukavaa ja hauskaa. Tasapainon saavuttaminen omassa arjessa on tärkeää, jotta liikunnasta nauttii ja siitä tulee osa elämää.


”Lupaan FUNilaisille että treeneistä ei tarvitse lähteä nyrpeänä, eikä ilman hikipisaroita. Kanssani pääset tavoitteeseesi omaa vauhtiasi ja opit nauttimaan liikkumisesta!”


Ota yhteyttä Tiiaan: tiia.mensonen@liikuntakeskusfun.fi


Varaa ilmainen konsultaatio alta!