FUNin valmennettavien onnistumisia!

Inspiroidu upeista FUNilaisista ja heidän tarinoistaan! FUN Personal Trainerit ovat kokeneita valmentajia ja ovat auttaneet jo monia FUNilaisia saavuttamaan tavoitteensa ja vähän enemmänkin. Lue alta lisää, minkälaisia tuloksia valmennettavat ovat saaneet aikaan ja minkälaisia ajatuksia valmennus heissä herättää.

Jenni : FUN Voima jatko -pienryhmä 6 kk

Jennin huikeat tulokset:


  • maastaveto 75 kg -> 90 kg
  • penkkipunnerrus 40 kg -> 48,5 kg
  • kyykky 70 kg -> 85 kg

Jenni tuli mukaan FUN Personal Trainerimme Satu Huttusen valmentamaan FUN Voima jatko -pienryhmään heti ryhmän startatessa. Jenni oli noin vuosi aiemmin mukana Voima-pienryhmässä, joten jatkoryhmä oli hyvä tapa jatkaa säännöllistä ja nousujohteista voimaharjoittelua personal trainerin johdolla.

Jenni oli mukana ryhmässä puolisen vuotta. Viikottaisilla ryhmätapaamisilla hiottiin tekniikoita sekä opeteltiin uusia liikevariaatioita ja tehokeinoja voimatasojen nostamiseksi. Lisäksi valmennuksen aikana harjoitusohjelmia päivitettiin säännöllisesti kehittymisen varmistamiseksi.

Jenni on hyvä esimerkki siitä, että kun suoritustekniikat on otettu haltuun, on siihen päälle ollut hyvä rakentaa tehokasta treeniä ja raskaammatkin raudat liikkuvat nyt helposti ja turvallisesti!


Eeva: FUN Yksilövalmennukset,
​​​​​​​kesto 1 vuosi

Eevan ajatuksia valmennuksesta:


Meidän valmennus ja yhteinen matka on ollut yksi parhaita asioita viimeisimpien vuosien aikana. Se on vaikuttanut mun elämään positiivisesti monin tavoin.


Olo parani paljon. Ruokarytmi ja ateriat muuttui järkeväksi, väsymys ja päiväunet jäivät. Olo muuttui kevyemmäksi ja vahvemmaksi. Ratsastuksessa kehityin paljon salitreenien ohella, nimenomaan kehonhallinnan, tasapainon ja vahvuuden ansiosta. Minua vaivannut astma muuttui myös lievemmäksi. Oma peilikuva muuttui, ja olin todella tyytyväinen itseeni ja tuloksiin.


Valmennukset ovat olleet aina mukavia, tehokkaita ja monipuolisia. Tiina on käyttänyt aikaa ja halunnut olla avuksi. Olen saanut tukea treeneissä, ruokavaliossa ja mieltä askarruttavista asioissa. On ollut ihana miten valmentaja on halunnut panostaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin.


Tälläkin hetkellä teemme yhteistyötä valmentautuen, tosin erilaisissa tavoitteissa. Odotan ensimmäistä lasta, joten treenimme ovat raskaana olevalle sopivia ja tavoitteena on pitää vointia ja kuntoa hyvänä raskauden aikana ja edistää palautumista myöhemmässä vaiheessa.Maaliskuussa 2021 FUN Personal Trainer Tiina Salmelan valmennuksessa aloitti nuori nainen, joka tarvi apua elämäntapamuutokseen. Jossain vaiheessa reippaasta Eevasta olikin tullut sipsejä mussuttava sohvaperuna, jota liikunta tai muukaan ylimääräinen aktiviteetti ei juuri kiinnostanut. Kaikki tämä veti myös Eevan mielen matalaksi. Suurin murheenaihe oli kuitenkin se, että huonojen tapojen ja tottumusten vuoksi karttunut paino oli
vaarantaa rakkaan ratsastusharrastuksen.


Tavoitteeksi siis asetettiin saada aktiivinen ja energinen nuori nainen takaisin sekä peilikuva, joka miellyttää Eevaa. Treenit aloitettiin maltillisesti kuntosalin puolella ja hyvin pian, kunnon kohentuessa, harjoitusten intensiteettiä saatiinkin lisätä. Eevan lempparitreeniksi muodostuivatkin toiminnalliset harjoitukset. Ruokarytmi korjattiin myös kuntoon heti valmennuksen alkumetreillä, kuten myös ravitsemuksen monipuolisuus.


Valmennus eteni hienosti pieniä välietappeja saavutettaen. Vaikka matkalla olikin pieniä haasteita ja hidastetöyssyjä, Eeva teki ihailtavan sinnikkäästi juuri nuina hetkinä töitä oman hyvinvointinsa eteen.

Eevan huikeat tulokset:
Vyötäröltä hävisi 20 cm
Lantion ympäriltä 12 cm
Punnerrus tulos parani 9:llä toistolla (30 s maksimitoistotesti)
Kyykky tulokseen tuli lisää 4 toistoa (30 s maksimitoistotesti)Siiri: FUN Innostu -valmennus 3 kk

Siiri aloitti valmennuksen FUN Personal Trainerimme Satu Huttusen kanssa lokakuussa 2022. Valmennuksen aikana tapaamisia oli kerran viikossa kolmen kuukauden ajan. Siirillä oli jo jonkin verran kuntosaliharjoittelutaustaa, mutta hän kaipasi varmuutta vapailla painoilla treenaamiseen. Lisäksi Siirin tavoitteena oli saada pidettyä treenaaminen säännöllisenä ja nousujohteisena, ja näin saada nostettua voimatasojaan.

Valmennuksessa keskityttiin erityisesti vapailla painoilla treenaamiseen ja oikeaoppisten suoritustekniikoiden haltuunottoon. Vähitellen treenien intensiteettiä lisättiin ja kehoa haastettiin erilaisilla liikevariaatiolla. Valmennustapaamisten lisäksi Siiri treenasi kuntosalilla 2-jakoisella treeniohjelmalla omatoimisesti kaksi kertaa viikossa. Salitreenin lisäksi Siirin viikkoihin kuului mm. tanssitreenit kerran viikossa sekä välillä myös kävelylenkkejä. Siirin ruokavalioon tehtiin hieman muutoksia korjaamalla ateriarytmiä sekä lisäämällä syödyn ruoan määrää, jotta jaksaminen, kehittyminen ja palautuminen saataisiin varmistettua.

Valmennuksen alussa ja lopussa tehtyjen testien perusteella Siirin voimatasot nousivat hienosti valmennuksen aikana! Esimerkiksi takakyykyssä Siiri sai lisättyä testisarjaan 35 kg, penkkipunnerrustestin kuorma kasvoi 7,5 kg:lla!

Siiri on hyvä esimerkki siitä, kuinka lisääntynyt luottamus omiin kykyihin sekä säännöllinen ja nousujohteinen treeni mahdollistavat huikean kehittymisen, jopa näinkin lyhyessä ajassa!


Marjo: FUN Innostu-valmennus 3 kk

​​​​​​​Marjon huikeat tulokset:


  • Takakyykky 75 kg -> 110 kg
  • Penkkipunnerrus 47,5 kg -> 57,5 kg ja 60 kg:lla nousi lopuksi vielä 1 toisto!
  • Ylätaljaveto eteen 52 kg -> 65 kg

Marjo aloitti 3 kuukauden FUN Innostu -valmennuksen, joka käynnistettiin alkutesteillä ja niiden perusteella FUN Personal Trainerimme Nella Riihimäki suunnitteli Marjolle treeniohjelman sekä motivoivat treenit viikoittaisiin tapaamisiin. Lisäksi Marjolle suunniteltiin treenejä tukeva ruokavalio.


FUN Personal Trainerimme Nella huomasi jo aluksi, että Marjolla on tekniikat hyvin hallussa, mikä auttoi paljon kehittymisessä ja tämä puolestaan toi lisää motivaatiota. Uusia liikkeitä tuotiin myös mukaan treeneihin, jotta saatiin monipuolisuutta harjoitteluun. Aluksi Marjo treenasi yhden kerran viikossa itsenäisesti salilla ja sen lisäksi toisen treenin Marjo teki Nellan johdolla. Kun treenit alkoivat sujumaan, Nella suunnitteli Marjolle uudet ohjelmat ja treenikertoja tuli viikkoon yksi lisää.


Lopputestit tehtiin hiukan alle 3 kuukauden päästä aloituksesta. Lopputestit olivat samat kuin alussa tehdyt testit, jotta kehitys nähtiin parhaiten. Kehonkoostumusmittaus näytti jo, miten hyvin treenit olivat tuottaneet tulosta. Lihaskuntotesteissä teimme 3 toiston testit, jotka oli suunniteltu Marjolle sopiviksi valmennuksen alussa. Testien mukaan kehitys oli loistavaa ja tulokset saivat hymyn huulille!
​​​​​​​
FUN Personal Trainerimme Nella huomasi Marjon voimatasojen nousun lisäksi kehittymistä rohkeudessa ja varmuudessa, mikä heijastui suoraan suoritustekniikoihin. Marjon usko itseensä kasvoi ja lähes joka kerta treeneissä kuului: "No, kokeillaan laittaa vielä lisää painoa!" Marjo kertoikin valmennuksen loputtua, että hän koki saaneensa valmennuksesta irti juuri sen, mitä valmennuksesta lähti hakemaan ja valmennus vastasi täysin hänen odotuksiaan.

Marjo jatkaa nyt treenaamista hetken itsenäisesti hänelle suunnitelluilla ohjelmilla, minkä jälkeen valmennus saa mahdollisesti jatkoa.


FUN Kehonmuokkaus jatko -pienryhmä

FUN Kehonmuokkaus jatko -pienryhmä on treenannut FUN Personal Trainer Tiia Mensosen valmentamana viikoittain jo vuoden 2022 marraskuusta lähtien. FUN Kehonmuokkaus jatko -pienryhmävalmennuksessa on mukana asiakkaita, jotka ovat olleet ryhmää ennen vähintään 3 kk joko pienryhmä- tai yksilövalmennuksessa, ja haluavat jatkaa säännöllistä ja nousujohteista harjoittelua sekä kehittymistä. Miksi pienryhmässä harjoittelu on tehokasta ja samalla mukavaa? Lue alta ryhmäläisten mietteitä pienryhmäharjoittelusta:


”Olen alusta saakka aikatauluttanut treenikerrat itselleni kalenteriin, sillä se on ollut minulle ainoa tapa pitää harjoittelu systemaattisena. Salille mennään, kun sen aika on, eikä motivaatiota ole tarvetta mietiskellä. Tähän ryhmä toi minulle aivan ensiarvoisen tärkeää rytmiä, positiivista painetta ja saliharjoittelun muodossa ryhmäliikunnan iloa treenaamiseen. Vaikka erityisesti ensimmäisinä kuukausina takki oli ihan tyhjä treenien jälkeen, olo oli ihana ja ryhmässä hurrailtiin muiden onnistumisille. Myös yhteisiä treeniaikoja sovittiin alusta saakka virallisen ajan ulkopuolelle. Hiljalleen treenit helpottuivat, kun oma lihaskunto parani ja aika ajoin sain myös mukavia itsensäylittämisen hetkiä. Ilmapiiiri on ollut ryhmässä aina välitön ja jokainen keskittyy omaan treeniin - pienillä hurrauksilla ja läpsyillä juhlistetaan itse kunkin edistymistä”


”Läksin mukaan pienryhmävalmennukseen alunperin selkävaivojen vuoksi. Kaipasin kuntoutukseen tukea ja turvallisuutta etten rikkoisi paikkoja entisestään. En myöskään tykkää treenailla yksin, joten koin ryhmäpaineen sopivana motivaattorina liikkeelle lähtöön. Selkävaivat vei lopulta leikkuupöydälle, mutta uskallan väittää, ettei vuoden aikana tehty työ sinun valmennuksessa oo mennyt hukkaan, vaan ennemminkin edesauttoi ja nopeutti leikkauksen jälkeistä toipumista ja normaali elämään paluuta. Vaikka selän vuoksi ryhmään tulinkin, on selkeästi hyviä muutoksia osunut muuallekkin ja virtaa riittää erilailla muuhun arkeen.”

”Ryhmässä on matala kynnys olla mukana. Siellä saa suorittaa vain itselleen, eikä ole kilpailua tai vertailua.”

”Pienryhmässä on ollut todella turvallista ja mielekästä treenata.”

”Ryhmän kanssa meillä synkkasi heti alusta alkaen ja treeneissä on ollut kiva kannustava ilmapiiri aina, vaikka porukkaa on matkan varrella vaihtunut. Osan kanssa ollaan myös erikseen käyty tekemässä kimppatreenejä. Porukassa tekeminen on kyllä huomattavasti kivempaa kuin yksin!”

”Ryhmä antaa säännöllisen rytmin kuntosalilla käyntiin ja sen kautta pääsee parempaan kuntoon. Ryhmä lisää omaa kuntosalilla käyntiä kun on ainakin se yksi ’pakollinen’ kerta viikossa.”


”Kiitos Tiia hellän napakasta otteesta treeneissä ja aina niin iloisesta asenteesta! Vaikka välillä kuuluukin nurinaa, että mitäs se on taas keksiny meijän pään menoksi, niin siitäkin huolimatta treeneissä on ollu kiva tekemisen meininki ja hyvä mieli kotiin lähtiessä! Nää maanantain treenit on ollu kyllä yks parhaita viikon käynnistäjiä!”

”Tiian pienryhmässä on tullut oltua useasti epämukavuusalueella. Uudet liikkeet tai vanhat inhokki liikkeet tuntuu ryhmässä paljon helpommalta sietää. Joistakin inhokki liikkeistä on tullut jopa miellyttäviä. Lisäksi en koskaan jaksaisi tehdä niin tunnollisesti itsenäisesti sarjoja loppuun, kuin pienryhmän kanssa. Se on paljon innostavampaa.”

”Ohjaajan aurinkoisuus ja kannustus on iso osa ryhmässä viihtymisessä ja tekee tästä ryhmästä onnistuneen. Ohjaaja myös osaa motivoida liikkumaan ja saa uskomaan liikunnasta saatavaan hyvään oloon.”

”Treenit ovat sopivan monipuolisia ja olen oppinut monia uusia ja ennestään vieraampia liikkeitä. Yhdessä uusiin liikkeisiin tutustuminen on madaltanut kynnystä tehdä liikkeitä myös omin päin yksinään.”

”Vaikka kuinka väsyttää maanantaina ryhmään lähtö, koskaan ei harmita sinne ovesta sisään mentyä että tuli lähdettyä”

”FUN Ritaharjun tilat ovat hyvät tämmöiselle ryhmälle, koska koko treeni voidaan tehdä yksityisessä tilassa (pois yleisestä salista). Tätä ei ole kaikilla saleilla.”


FUN Nuorten salistartti -pienryhmä

Kevääseen 2023 mennessä olimme saaneet toiveita nuorille suunnatusta pienryhmästä.

FUN Personal Trainerimme Nella Riihimäki otti asiasta kopin ja näin syntyi FUN Nuorten salistartti -pienryhmä, joka onkin meillä Ritaharjussa käynnistetty uudella kokoonpanolla jo useita kertoja.

Ryhmään mahtuu 8 osallistujaa ja jokainen ryhmä onkin täyttynyt nopeasti heti ilmoittautumisten auettua.

Tapaamisia pienryhmän kanssa on 4, eli ryhmän kesto on 1 kk.

Nuoret ovat saaneet valmennuksen aikana kattavat opit, kuinka treenaaminen kannattaa aloittaa turvallisesti, sekä jokaiselle nuorelle on annettu kuntosaliohjelma hänen lähtötasoon räätälöitynä.

Tapaamiset FUN Personal Trainer Nella Riihimäki on aina suunnitellut tottakai aloittavan ryhmän esitietojen pohjalta ja suunnitelmaan Nella on tehnyt muutoksia pitkin valmennuksien, jotta jokaisen nuoren toiveet kuultaisiin ja he saisivat itseään askarruttaviin asioihin vastauksia.

Palaute ryhmästä onkin ollut huikeaa!

Nella on käynyt aina loppukeskustelun ryhmäläisten kanssa ja jokaisella kerralla ryhmäläiset ovat kertoneet, kuinka paljon ovat oppineet uutta ja mikä tärkeintä, nuoria ei enää jännitä salilla treenaaminen, vaan he ovat saaneet varmuutta tekemiseen. Positiivista palautetta on tullut ryhmän ilmapiiriin liittyen, jonka Nella kokee myös itse todella tärkeäksi ja haluaa pitää hyvää asennetta yllä ryhmässä. Nuoret ovat tykänneet selkeästä ja kehittävästä kuntosaliohjelmasta, jonka mukaan on mukava treenata omalla ajalla myös ryhmän päättymisen jälkeen.

Nella kokee FUN Nuorten salistartti -pienryhmän ohjaamisen todella mielekkäänä itselleen ja FUN Nuorten salistartti -pienryhmiä käynnistyykin meillä Ritaharjussa säännöllisin väliajoin hänen johdolla myös jatkossa.


Haluaisitko sinäkin onnistua? Varaa veloituksetn konsultaatio FUN Personal Trainerille!