Miten aloittaa liikkuminen tauon jälkeen?

Lue tästä FUNin vinkit liikkumisen aloittamiseen tauon jälkeen.

Fiilistele, unelmoi, nauti!

Useilla tuli keväällä pidempi tauko liikunnasta ja toisilla se jatkui myös läpi kesän. Syksyn tullen moni on palannut kuntosalin ja ryhmäliikunnan pariin ja toiset ovat löytäneet kuntosali - ja ryhmäliikuntamaailman ensimmäistä kertaa. Tauon jälkeen aloittaminen voi tuntua vaikealta ja motivaatio on hukassa, kun taas toiset eivät malta odottaa, että pääsevät kokeilemaan jokaisen jumppatunnin ja laitteen salilta. On hyvä muistaa muutama asia säännöllistä liikunta-arkea aloitellessa.

Mikä on tavoitteesi?

Kannattaa valita liikkumismuoto, joka tukee omaa tavoitetta. Liikkumisen tulee olla mielekästä, jottei sitä tule liian helposti ohitettua arjen ja kiireen keskellä. Hauskaa ja tehokasta treeniä odottaa mielellään ja sille tekee aikaa kalenteriin paljon helpommin, kuin pakkopullatreeni, jonka miettiminen jo tuntuu ikävältä.

Ryhmäliikuntatunnit

Jos aiempaa kokemusta liikkumisesta ei ole, ovat ryhmäliikuntatunnit loistava tapa aloittaa. Taitava ohjaaja saa varmasti taiottua jumppaajille hyvän mielen, hän kannustaa jaksamaan koko tunnin ja ohjaa oikeaan tekniikkaan. Ohjaaja pystyy antamaan liikkeille myös helpompia vaihtoehtoja, joka puolestaan tekee liikkumisesta turvallista myös aloittajalle. Ryhmässä on ihmisiä laidasta laitaan ja sieltä on helppo löytää itselle vaikka treenikaveri. Jos haluat treenata pienemmässä porukassa tai yksin oman aikataulun mukaan, on FUNissa tarjolla myös kattava valikoima virtuaalisia tunteja. Virtuaalisia tunteja löydät joko ajastettuna aikataulusta, mutta voit myös aina laittaa haluamasi tunnin päälle suoraan kosketusnäytöltä, kun tila on tyhjä. FUNin ryhmäliikuntatunnit sopoivat monipuolisesti jokaisen tavoitteseen. Ohjatussa aikataulussa ja virtuaalisessa valikoimassa on kehonhuollollisia tunteja, lihaskuntoa kasvattavia tunteja sekä aerobisia tunteja, jotka ovat hengitys - ja verenkiertoelimistölle tärkeää treeniä. Rohkeasti kokeilemaan!

Kuntosali ja personal training

Kun haaveilet vahvasta kropasta, monipuolisesta treenistä ja toimintakyvyn ylläpidosta tai parantamisesta, kuntosali voi olla sinun juttusi. Kuntosali kannattaa aina aloittaa ammattilaisen eli personal trainerin kanssa. Personal trainerin työhön kuuluu asiakkaan lähtötilanteen arvioiminen, haasteiden kartoittaminen ja juuri hän osaa laatia oikeanlaiset suunnitelmat tavoitteen saavuttamiseksi. Personal trainerin kanssa voi tavata kerran ja ostaa esimerkiksi kuntosaliohjelman, jonka jälkeen voi treenata omatoimisesti oman aikataulun mukaan. Jos kuitenkin tarvitset enemmän motivaatiota ja tukea tavoitteiden saavuttamisessa, on erilaisia personal training-paketteja juuri tätä varten. Kysy rohkeasti lisää omasta keskuksestasi.

Miten aloittaa tai lähteä liikkeelle treenitauon jälkeen?

Jos lähdet nollasta liikkeelle, kaksi treenikertaa viikossa on jo hyvä määrä ensimmäiselle kuukaudelle. Jos meinaa haalia ensimmäisille viikoille joka päivälle jotain treeniä tai jumppaa, on aika varmaa, että innostus lopahtaa yhtä nopeasti, kuin se alkoikin. Aloita siis maltilla. Aina kannattaa aloittaa kevyemmillä painoilla ja lisätä kuormaa viikoittain oman jaksamisen mukaan. Jotta lihaksista tulee vahvemmat, on niitä tarkoitus treenillä väsyttää. Kannattaa vaihdella kevyemmillä ja raskaammilla viikoilla, sillä eihän arkemmekaan ole juuri samanlaista tasapaksua viikosta toiseen. Joinakin viikkoina painota ryhmäliikunnassa kehonhuollollisia tunteja ja kevennä salilla kuormaa tai juokse matalemmilla sykkeillä. Kun lepo ja ravinto on tasapainossa voima ja kunto kasvavat yllättävän nopeasti. Voit huomata eron virkeydessäsi, mielialassasi ja mikä parasta normaaliarjessasi. Nämä tulokset tuovat lisää motivaatiota jatkaa liikunnallista harrastusta.

Aina ei varmasti ole hyvä hetki lähteä salille tai ryhmäliikuntaan eikä varmasti joka kerta huvita yhtä paljon, mutta treenin jälkeen hyvä olo on taattu. Kannattaa siis kuunnella itseään ja muistaa, että liikkumisen tulee olla mukavaa. Mikäli yksi asia alkaa kyllästyttää, samasta liikuntakeskuksesta voi löytyä jotain, joka taas motivoi pitkäksi aikaa. Vaihtelu virkistää. Siksi FUN-liikuntakeskukset ovat monipuolisia ja meillä liikkuminen on hauskaa.

Fiilistele! Kokeile erilaisia ryhmäliikuntatunteja, kuntosalia ja lenkkeilyä ja löydä suosikkisi.
Unelmoi! Mieti mikä sinun tavoitteeesi voisi olla ja lähde sitä kohti. Ota tarvittaessa personal trainer avuksi!
Nauti! Aloita maltilla ja nauti liikunnan jälkeisestä olotilasta sekä tuloksista.

Löydä oma FUN kuntokeskuksesi alla olevasta artikkelista!


Liikuntakeskus FUNin jäsenenä liikut samalla hinnalla kaikissa Suomen FUN liikuntakeskuksissa, ilman sitoutumista! Jäsenyytesi on voimassa heti ja pääset treenille välittömästi ilman odottelua, lataamalla oman FUN appin/sovelluksen.

Lue lisää


Liikuntakeskusketju FUN on kotimainen yritys, jossa korostuu elämyksellisyys, digitaalisuus ja tietenkin hauskuus.

Lue lisää