Mitä Personal Training on ja kenelle se sopii? Miten yksilövalmennus eroaa ryhmävalmennuksesta?

Lue tästä Sofia Räsäsen kirjoitus personal trainingista ja miten sillä voi saada tuloksia!

Personal Training on lyhkäisyydessään henkilökohtaista valmentamista. Koulutettu liikunta-alan ohjaaja opastaa ja tukee eri tavoin asiakasta pääsemään tavoitteeseensa. Tavoitteita voi olla monia, esimerkiksi painonpudotus, kehonmuokkaus tai erilaisten suoritustekniikoiden opettelu. Aina tavoitteen ei tarvitse olla niin näkyvä, vaan asiakas voi hakea energiaa valmennuksista myös yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Personal Training sopii kaiken tasoisille, ikäisille ja kuntoisille hyvinvoinnista kiinnostuneille ihmisille. Valmennus räätälöidään juuri asiakkaan omien tavoitteiden ja rajoitteiden mukaisesti eli hyvin henkilökohtaisesti. Personal Training jaetaan Liikuntakeskus FUNissa yksilö- ja ryhmävalmennuksiin. Pyrimme vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla kysyntään ja siksi järjestämmekin säännöllisesti monipuolisia valmennuksia moneen tavoitteeseen.

Ryhmävalmennus kestää yleisesti valmennuksesta riippuen 2-6kk ja ryhmäkoko voi olla 4 - 8 henkilöä. Ryhmässä pääset harjoittelemaan tsemppaavan joukon kanssa yhdessä monipuolisissa ja vaihtuvissa harjoituksissa. Valmennukset sisältävät ruokavalio-ohjeistuksen, joka suunnitellaan tukemaan ryhmän tavoitetta. Valmennuksen tueksi tehdään myös harjoitusohjelmat, jotka katsotaan yhdessä ryhmän ja personal trainerin kanssa läpi jokaiselle sopivaksi. Ryhmävalmennus sopii henkilölle, joka haluaa osallistua tsemppaavaan ryhmään, tykkää energisoivista yhteistreeneistä ja haluaa personal trainerin lisäksi myös muita samassa tilanteessa olevia ryhmäläisiä tuekseen. Ryhmä yleensä hioutuu hienosti yhteen, kannustaa toisiaan ja saattaa parhaimmillaan jatkaa yhdessä treenaamista jopa valmennuksen jälkeenkin.

Yksilövalmennus eroaa ryhmävalmennuksesta siinä, että yksilövalmennus on henkilökohtaisempaa ja kaikki suunnitellaan tukemaan yhden ihmisen tavoitteita. Valmennuksessa saa ohjausta myös paljon henkilökohtaisemmin kädestä pitäen, koska valmentaja keskittyy vain yhteen henkilöön. Yksilövalmennus on myös muokattavissa asiakkaan toiveiden, ajankäytön ja mieltymysten mukaan sopivaksi. Yksilövalmennus sopii hyvin silloin, kun asiakas tarvitsee hieman enemmän henkilökohtaista opastusta ja tukea.

Hyvän personal trainerin tunnistaa asiantuntevasta otteesta, hyvästä koulutuspohjasta, toimintatavoista sekä palavasta halusta auttaa asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Sofia Räsänen

personal trainer

Liikuntakeskus FUN Tampere Lielahti


Katso sinua lähinnä olevan Liikuntakeskus FUNin Personal Training -palvelut omasta FUN kuntokeskuksesta alla olevasta artuikkelista!


Liikuntakeskus FUNin jäsenenä liikut samalla hinnalla kaikissa Suomen FUN liikuntakeskuksissa, ilman sitoutumista! Jäsenyytesi on voimassa heti ja pääset treenille välittömästi ilman odottelua, lataamalla oman FUN appin/sovelluksen.

Som medlem i FUN Motionscenter du kan träna i alla Finlands motionscenter! Medlemskapet är i kraft genast och du slipper att träna genast utan att vänta genom att ladda in FUN mobilappen.

Lue lisää


Terveellinen ruokavalio koostuu säännöllisyydestä ja monipuolisesta perusruuasta.

Lue tästä personal trainer Anita Karjalaisen loistavat vinkit terveellisen ruokavalion rakentamiseen.

Lue lisää


Liikuntakeskusketju FUN on kotimainen yritys, jossa korostuu elämyksellisyys, digitaalisuus ja tietenkin hauskuus.

Lue lisää