Mitä Personal Training on ja kenelle se sopii? Miten yksilövalmennus eroaa ryhmävalmennuksesta?

Lue tästä personal trainer Sofia Räsäsen kirjoitus Personal Trainingista ja inspiroidu kevään treeneihin!
Sofia Räsänen työskentelee FUN Tampere Lielahdessa personal trainerina ja ohjaa sekä yksilöasiakkaita että pienryhmiä.

Sofia Räsänen työskentelee FUN Tampere Lielahdessa personal trainerina ja ohjaa sekä yksilöasiakkaita että pienryhmiä.

Personal Training on lyhkäisyydessään henkilökohtaista valmentamista. Koulutettu liikunta-alan ohjaaja opastaa ja tukee eri tavoin asiakasta pääsemään tavoitteeseensa. Tavoitteita voi olla monia, esimerkiksi painonpudotus, kehonmuokkaus tai erilaisten suoritustekniikoiden opettelu. Aina tavoitteen ei tarvitse olla niin näkyvä, vaan asiakas voi hakea energiaa valmennuksista myös yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Personal Training sopii kaiken tasoisille, ikäisille ja kuntoisille hyvinvoinnista kiinnostuneille ihmisille. Valmennus räätälöidään juuri asiakkaan omien tavoitteiden ja rajoitteiden mukaisesti eli hyvin henkilökohtaisesti. Personal Training jaetaan Liikuntakeskus FUNissa yksilö- ja ryhmävalmennuksiin. Pyrimme vastaamaan parhaalla mahdollisella tavalla kysyntään ja siksi järjestämmekin säännöllisesti monipuolisia valmennuksia moneen tavoitteeseen.

Ryhmävalmennus kestää yleisesti valmennuksesta riippuen 2-6kk. Ryhmässä pääset harjoittelemaan tsemppaavan joukon kanssa yhdessä monipuolisissa ja vaihtuvissa harjoituksissa. Valmennukset sisältävät ruokavalio-ohjeistuksen, joka suunnitellaan tukemaan ryhmän tavoitetta. Valmennuksen tueksi tehdään myös harjoitusohjelmat, jotka katsotaan yhdessä ryhmän ja personal trainerin kanssa läpi jokaiselle sopivaksi. Ryhmävalmennus sopii henkilölle, joka haluaa osallistua tsemppaavaan ryhmään, tykkää energisoivista yhteistreeneistä ja haluaa personal trainerin lisäksi myös muita samassa tilanteessa olevia ryhmäläisiä tuekseen. Ryhmä yleensä hioutuu hienosti yhteen, kannustaa toisiaan ja saattaa parhaimmillaan jatkaa yhdessä treenaamista jopa valmennuksen jälkeenkin.

Yksilövalmennus eroaa ryhmävalmennuksesta siinä, että yksilövalmennus on henkilökohtaisempaa ja kaikki suunnitellaan tukemaan yhden ihmisen tavoitteita. Valmennuksessa saa ohjausta myös paljon henkilökohtaisemmin kädestä pitäen, koska valmentaja keskittyy vain yhteen henkilöön. Yksilövalmennus on myös muokattavissa asiakkaan toiveiden, ajankäytön ja mieltymysten mukaan sopivaksi. Yksilövalmennus sopii hyvin silloin, kun asiakas tarvitsee hieman enemmän henkilökohtaista opastusta ja tukea.

Hyvän personal trainerin tunnistaa asiantuntevasta otteesta, hyvästä koulutuspohjasta, toimintatavoista sekä palavasta halusta auttaa asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Sofia Räsänen

personal trainer

Liikuntakeskus FUN Tampere Lielahti


Katso sinua lähinnä olevan Liikuntakeskus FUNin Personal Training -palvelut.

FUN Oulu Talvikangas Personal Training

FUN Tampere Lielahti Personal Training


Haluatko lisätietoa FUN-ketjusta? Ota rohkeasti yhteyttä Liikuntakeskus FUN- ketjuun sähköpostitse tai alla olevalla lomakkeella, niin kerromme mielellämme toiminnastamme lisää!

Lue lisää


Mistä kaikki alkoi? Lue kuinka Liikuntakeskusketju FUN sai alkunsa!

Lue lisää